Vissen bij de Zuilen

Vissen bij de Zuilen logo Vissen bij de Zuilen
Zandlaan 18
2181 HS  Hillegom KAART>>
Tel.: 0235849991
Mobiel:
0647055881

Internet: www.vissenbijdezuilen.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Geschiedenis
Onze forelvijvers gelegen aan de Zandlaan 18 te Hillegom aan de grens van Bennebroek, zijn van oorsprong een prachtig natuurgebied. Hier is alles te vinden wat aan rust en vrede in uw leven te ervaren is. Ik neem u graag mee voor een wandeling over dit prachtig terrein vol met afwisselend natuurschoon.

Rond 30 jaar geleden werden 3 grote vijvers gegraven met de hulp van het ministerie van landbouw & visserij. Hiervoor moest 45.000 m3 grond worden verwerkt en afgevoerd. Omdat de polder 1.60m afloopt in de richting van de oude Haarlemmermeer was het graven van meerdere vijvers een absolute noodzakelijkheid. Bij een vijver zou namelijk een zijde hiervan droog vallen en aan de andere kant weer overlopen. Met 3 vijvers lukte het een rustig gebalanceerd evenwicht te bereiken.

Bij onze fotogalerie is natuurlijk ook veel te zien, oude toegangspoorten, hofjes en nog veel meer op ons zeldzaam natuurgebied. Als men langs de forelvijvers loopt, de pure lucht inademt en om zich heen kijkt voelt men zich weer een compleet mens in harmonie met alles wat leeft en groeit.
Er is van alles te beleven in deze paradijselijke natuur. Water, het wuivende riet, bomen, struiken en natuurlijk ook forelvissen…
DIT IS HOLLAND OP Z’N MOOIST.

Onze vijvers
Forelvissen De Zuilen heeft 3 vijvers op het terrein, elk met een andere afmeting.
De forelvijvers hebben een diepte van circa 3 m., waardoor ook de watertemperatuur gedurende de zomer laag blijft.
Rondom de forelvijvers is de begroeiing zodanig aangelegd dat de vissers in de luwte kunnen staan. Hierbij is er vanzelfsprekend rekening mee gehouden dat dit geen beperkingen oplevert voor het inwerpen van de hengels.VissenbijdeZuilen 01 VissenbijdeZuilen 02
VissenbijdeZuilen 03 VissenbijdeZuilen 04