Gezinspark 't Smallert

logo Gezinspark 't Smallert Gezinspark 't Smallert
Smallertsweg 8
8166 KD Emst KAART>>
Tel.: 057866621
Internet: www.smallert.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Op de Veluwe, in het kleine plaatsje Emst, ligt Forellenkwekerij ’t Smallert. Centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer is het vanuit het hele land goed aan te rijden.

Als enige cultuurhistorische kwekerij in Nederland verstaan wij ons vak. Wij gebruiken een duurzame en ambachtelijke manier van kweken. Onze vissen krijgen de tijd en ruimte om te groeien. Ze worden gevoerd met korrels die veel mineralen en eiwitten bevatten. Daarbij zwemmen zij in het zuiverste sprengenwater, rechtstreeks uit de bossen van het Kroondomein. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een topkwaliteit vis ontstaat! Onze vissen zijn bekroond met het keurmerk ”Erkend Veluws Streekproduct”.

Forelvissen is voor iedereen. Het is een (ont)spannende bezigheid en een leuk dagje uit. En of je nou beginnend of gevorderd bent, bij ’t Smallert is forelvissen een ware beleving! Er kan dagelijks op 3 visvijvers worden gevist op (zalm)forel. Dit kun je doen in een ochtendsessie (08.00 – 12.30 uur) en een middagsessie (12.30 – 17.00 uur). Op vijver 3 kun je ook kiezen voor een instapsessie van 2.25 of 4.5 uur. De starttijden op vijver 3 zijn 08.00/10.15/12.30/14.45 uur. Voor het vissen kun je niet reserveren. Vanaf april 2020 zal er ook een catch&release vijver zijn waar op karper en steur gevist kan worden. Regelmatig hebben we leuke acties op onze visvijvers en zetten we bijzondere vissoorten uit zoals beekforellen, tijgerforellen en goudforellen.

Iedere ochtend en middag komen we langs de vijvers om voor diegenen die iets willen een bestelling op te nemen. Je kunt van allerlei lekkers bestellen; koffie, fris, bier maar ook lekkere broodjes met bijvoorbeeld worst, gehakt, kroket, frikandel, kaassoufflé of kipkorn; voor ieder wat wils! Je bestelling wordt aan de vijver gebracht zodat jij lekker door kunt vissen.

Alle vissen die je vangt mag je meenemen, zonder extra kosten. Uiteraard is er een slachttafel aanwezig waar je je vangst schoon kunt maken. Je kunt je gevangen vis ook door ons laten roken.

Naast de forellenkwekerij en visvijvers is er ook een uitgebreid speelpark en een kaarsenmakerij zodat diegenen die niet gaan vissen zich niet hoeven te vervelen.

In ons restaurant is de hele dag door allerlei lekkers te verkrijgen. Van een goede kop koffie tot een broodje, patatje, uitsmijters en uiteraard smakelijke gerookte vis uit eigen kwekerij! Voor groepen kunnen we barbecues en buffetten verzorgen. En dit alles in combinatie met lekker ontspannen vissen aan één van onze vijvers.

 

Smallert1 Smallert2
Smallert3 Smallert4